Za život bez probavnih tegoba

Za život bez probavnih tegoba

„Trbuh je radionica tijela u kojoj se kuje zdravlje i život.“

Miguel De Cervantes

Čuvajući probavni sustav sami sebi osiguravamo dobro zdravstveno stanje, jer to mjesto je „radionica“, kako je govorio Cervantes, u kojoj se prerađuju sve tvari potrebne za izgradnju novih, zdravih i snažnih stanica. Prehrana i probava ključni su za dobro funkcioniranje našeg tijela i polazne točke dobrog zdravlja. Dobra probava omogućuje hranjenje organizma, a da nam to kasnije želudac ili probavni sustav skupo ne naplate. Također, probava ima središnju ulogu u tjelesnom i emocionalnom blagostanju.

 

Loše prehrambene navike, stresan i užurban način života glavni su uzroci neredovite probave, zatvora i vrlo su česta pojava. Čovjek modernog doba uvijek želi brzo i učinkovito rješenje svog problema i zato često poseže za sintetskim laksativima koji ne djeluju na uzrok koji je doveo do pojave zatvora, a sa sobom nose mnoge neugodne nuspojave kao što su grčevi, proljev, navikavanje na korišteni laksativ, gubitak minerala i vitamina.

 

Uporaba agresivnih laksativa može izazvati usporavanje normalnog rada crijeva i stoga bi trebala biti povremena i rezervirana samo za hitne slučajeve.

 

Zahvaljujući primjeni moderne fitoterapije Specchiasol nudi prirodnu pomoć za regulaciju probave. Brzo rješenje problema zatvora su Cotidierbe tablete koje sadrže biljne ekstrakte (sene, krkavine, rabarbare, aloje) s antrakinonskim glikozidima koji stimuliraju mišiće debelog crijeva i tako potiču pražnjenje crijeva.

 

Kada su crijevne tegobe uzrokovane neuravnoteženom prehranom, stresom ili neravnotežom crijevno-bakterijske flore korisno je prehranu nadopuniti biljnim prebiotičkim vlaknima koja pomažu rast dobrih bakterija i tako održavaju ravnotežu crijevne mikroflore. Cotidierbe Soft  na bazi vlakana i ljekovitog bilja preporuča se kod svih oblika zatvora, a posebno je pogodan za djecu, trudnice, dojilje, novorođenčad, starije osobe te osobe koje pate od ulceroznog kolitisa.

 

Cotipsilium Kinetic : na bazi biljnih vlakana, pomaže redovno pražnjenje crijeva!

Vlakna…Trputac…Tamarind…Probavni enzimi…

 Dodatak prehrani s vlaknima trputca i tamarindom, koji doprinose boljem pražnjenju crijeva

  • trputac ima umirujuće djelovanje na probavni sustav, te ima efekt prebiotika
  • tamarind normalizira volumen te konzistenciju stolice
  • đinđer potpomaže probavi, regulira gastointestinalnu pokretljivost te eliminira plinove

 Preporuča se uzimanje 1 vrećice dva puta dnevno, na prazan želudac. Staviti sadržaj vrećice u čašu (200 ml) te je napuniti sa hladnom vodom. Dobro promiješati sadržaj te popiti odmah. Svako mijenjanje konzistencije tijekom pripreme, u oblik gela, je normalno, te ne utječe na kvalitetu proizvoda.

 

Probajte i napitak izvrsnog okusa čiste prirode – Cotifibra koji sadrži visoku koncentraciju biljnih prebiotičkih vlakana u tekućini. Napitak u vrećicama je praktične primjene, spreman za konzumaciju odmah, nerazrijeđen ili razrijeđen u soku ili jogurtu.

 

Ako nakon obroka imate osjećaj težine, nadutosti i kiseline u želucu, muči vas podrigivanje i neugodni zadah, pomoći će vam biljke prijateljice u Digerisco tabletama za žvakanje. Digerisco sadrži ekstrakte sikavice, artičoke, ružmarina i rabarbare koje zajednički poboljšavaju probavu, potiču rad jetre i izlučivanje probavnih enzima te eterična ulja mente i aniša za osvježavajući okus.

 

Prirodno rješenje protiv abdominalne nadutosti su Aeris kapsule koje pomažu uklanjanje crijevnih plinova zahvaljujući uravnoteženoj formulaciji biljnih ekstrakata koji potpomažu eliminaciju plinova i fino usitnjenog biljnog ugljena poznatih apsorpcijskih svojstava (veže višak plinova).

 

Uživajte u ukusnim obrocima bez žgaravice, nadutosti, zatvora i drugih probavnih tegoba!