Za svježe i odmorne noge

Prirodno rješenje za probleme venske cirkulacije i limfotoka

Teške i umorne noge mogu nas mučiti zbog sjedilačkog načina života, previše stajanja na nogama, zbog topline ljeti, radi prekomjerne težine, starosti,  uporabe oralnih kontraceptiva ili hormonsko-nadomjesne terapije. U normalnim okolnostima venska cirkulacija u nogama se odvija odozdo prema gore i od površinskih ka dubokim venama, zahvaljujući venskim zaliscima koji sprečavaju povrat krvi u smjeru sile teže, te zahvaljujući okolnim mišićima nogu koji krv u venama istiskuju prema gore, tj. prema srcu (tzv. “mišićna pumpa”). Kod oštećena pojedinih vena, venska cirkulacija ima obrnut smjer (tzv. refluks, odnosno povrat krvi u venama – u smjeru sile teže). Kada se vene šire ili gube tonus, krv se više ne uspijeva vratiti do srca, zaostaje u bazi povećavajući pritisak na vene koje se deformiraju, rezultirajući otečenošću, osjećajem težine i popucalim kapilarama.

 

Kako prevenirati problem venske insuficijencije?

 

Važno je, ako je moguće, promijeniti stil života, ojačati vensku stijenku i na taj način ublažiti tegobe. Preporuča se usvojiti jednostavna pravila za postupanje u svakodnevnom životu: baviti se umjerenom tjelesnom aktivnošću, izbjegavati položaj prekriženih nogu, izbjegavati solarij i saunu, nositi kompresivne čarape, te smanjiti tjelesnu težinu.

Uporaba ekstrakata ljekovitog bilja ciljanog i sinergističkog djelovanja uvelike će pomoći rješenju tog problema. Suhi ekstrakti divljeg kestena, veprine i ginkga te eterično ulje čempresa poznati su po tome što pospješuju cirkulaciju i jačaju tonus krvnih žila, dok minerali mangan i magnezij imaju bitnu ulogu u sintezi kolagena koji podupire stjenku krvnih žila. Najbolji učinci postižu se kombiniranom primjenom kapsula na bazi ljekovitog bilja i primjenom lokalnih preparata u obliku krema koje se mažu na ciljana mjesta.

Vitalven kapsule kao dodatak prehrani i Vitalven krema na bazi odabranog ljekovitog bilja mogu postati djelotvorno rješenje problema venske insuficijencije. Vitalven kapsule su proizvod za poboljšanje mikrocirkulacije, razvijen u znanstvenim laboratorijima tvrtke Specchiasol, koji ujedinjuje ekstrakte ljekovitog bilja, oligoelemente i eterična ulja u jednoj kapsuli. Vitalven krema je ljekovita krema s ekstraktima divljeg kestena, hamamelisa, gotu kole, kokotca, ekstaktom bijelog ljiljana te flavonoidima koji jačaju stijenku kapilara.

Pravovremenim i ispravnim postupanjem problemu proširenih vena, spriječit ćete komplikacije, te si osigurati dobru cirkulaciju i korak lak.