Učinkovit i prirodan tretman uslijed nedostatka željeza

Učinkovit i prirodan tretman uslijed nedostatka željeza

Ako vas muče umor, glavobolja, depresija, pad imuniteta, opadanje kose, krhki, listajući nokti i bljedilo sluznica, moguće je da patite od nedostatka željeza.

Nedostatak željeza je moguć uslijed povećanog gubitka željeza zbog obilnih menstruacija i krvarenja, nedovoljnog unosa željeza hranom čemu su osobito podložne trudnice, dojilje, djeca u razvoju, sportaši, vegetarijanci, osobe na redukcijskoj dijeti, te kod loše resorpcije unešenog željeza kod starijih osoba i celijakije.

 

Željezo, kao dio molekule hemoglobina u crvenim krvnim zrncima, na sebe veže kisik iz pluća i raznosi ga po čitavom tijelu, pa između ostaloga, pomaže mišićima da koriste kisik za svoje potrebe. Nedostatak željeza u organizmu uzrokuje anemiju ili slabokrvnost što se manifestira kao osjećaj konstantnog umora. Željezo je također sastavni dio mnogih enzima koji pomažu razgradnju hrane te posreduju u mnogim staničnim aktivnostima u cijelom tijelu.

 

Prilikom uzimanja preparata za nadoknadu željeza treba biti oprezan, jer nije svako željezo jednako. I samo željezo nije dovoljno! Potreban je unos i dodatnih supstancija koje će povećati iskorištavanje željeza u organizmu. To su:

 • folna kiselina – važna za stvaranje crvenih krvnih zrnaca
 • mangan – aktivira enzime potrebne za iskorištavanje vitamina B kompleksa i C vitamina, direktno doprinosi iskorištenju unesenog željeza, a time i prevenciji i tretmanu anemija
 • bakar – iznimno važan za iskoristivost željeza i sintezu hemoglobina
 • vitamin B12 – pomaže stvaranje i obnavljanje crvenih krvnih zrnaca
 • vitamin C- čini sluznicu spremnijom za resorpciju željeza i transformira ga u oblik koji se apsorbira
 • vitamin E – ima antioksidativno djelovanje.

 

Rješenje iz znanstvenih laboratorija tvrtke Specchiasol za prirodnu nadopunu željeza jest Željezo LipoCoatedTMtehnološki inovativan, novi oblik željeza odlične raspoloživosti koji se nalazi unutar liposomalne strukture.

 

Što je liposom i zašto smo u njega stavili željezo? Liposom je šuplja mikrosfera. Posebnost liposoma je njegova membrana čija struktura odgovara membranama ljudskih stanica što omogućuje stapanje liposoma s membranom i pospješuje apsorpciju tvari uklopljenih u liposom. Liposomi predstavljaju inovativan i učinkovit nosač za lijekove, vitamine, minerale i druge aktivne tvari.

 

Sa Željezom LipoCoatedTM  izbjegavaju se i neželjeni učinci:

 • ne iritira sluznicu
 • ne iritira probavni sustav
 • otpornost na želučane kiseline
 • odsutnost tipičnog okusa i mirisa željeza
 • bez oksidirajućeg efekta na vitamine i masne kiseline
 • ne interferira s drugim tvarima
 • ne boji zube
 • ne uzrokuje pojavu zatvora ili dijareje.

 

Specchiasol je kreirao liniju inovativnih dodataka prehrani za prirodan i učinkovit  tretman pomanjkanja željeza: Ferrogreen u dražejama i bočicama, te Ferrogreen sirup koji u svojoj formulaciji sadrže koncentrirane sokove voća i povrća, prirodno bogate vitaminima i mineralima, koji dodatno povećavaju iskoristivost željeza.

 

Kome preporučiti Ferrogreen? Anemičnim osobama zbog nedostatka željeza, djeci i mladima u razvoju, ženama sa čestim i obilnim mestruacijama, trudnicama i dojiljama, vegetarijancima, protiv opadanja kose, starijim osobama i svima koji pate od loše resorpcije (celijakija, netolerancija na hranu), sportašima, protiv umora i lošeg raspoloženja (ako je drugi uzrok isključen), te za ljepšu kožu, kosu i nokte.