Sinergija ljekovitih biljaka i propolisa – supermeni kod virusnih infekcija

Nije neobično tijekom zimskog perioda imati virusnu infekciju. Najvažnije u procesu oporavka od virusnih infekcija je ojačanje imuniteta.

Naš imunitet često je izložen negativnim utjecajima vanjskih faktora kao što su : neuravnotežena prehrana, stres, premalo sna, nedovoljno fizičke aktivnosti, kronične bolesti i slično.

Proizvodi pčela od davna su poznati kao škrinjica ljekovitih sastojaka koji nam nude blagodati za zdravlje.

Najposebniji među njima je propolis. Propolis ima višestruko djelovanje : imunostimulativno, imunomodulatorsko, antibakterijsko i antioksidativno djelovanje. Djelatne tvari iz propolisa mogu pokrenuti različite procese prirodne obrane organizma.

Pročišćeni i sirovi propolis

Postoje proizvodi s pročišćenim i sirovim propolisom.

Sirovi propolis sadrži dosta nečistoća te samim time i štetnih tvari. To se odnosi na: voskove, pesticide, radioaktivne čestice … zapravo sve ono čime je i naša atmosfera zagađena. Uz to propolis dosta utječe na bojanje zuba, teško se resorbira u crijevima, povećava rizik od alergija… Sirovi propolis nije topiv u vodi, nego u alkoholu pa ga ne mogu konzumirati djeca ili osobe koje otežano gutaju.

Biljke koje se koriste u sinergiji s propolisom

Rosika koja ima mukolitičko djelovanje što se odnosi na razrjeđivanje bronhijalne sluzi. Ova biljka često se koristi u sirupima za smirenje kašlja ili u sirupima za iskašljavanje.

Cvjetovi divizme su prirodni sastojak koji se često koristi u proizvodima koji blagotvorno utječu na suhi kašalj.

Erizima ili divlja gorušica, poznata i pod nazivom biljka pjevača koristi se kod bolesti grla i prsiju. Utječe na rastvaranje sluzi, blagotvorno djeluje kod gubljenja glasa, kod kašlja, kod upale grla… Njezin čaj su nekada pjevači koristili pod pauzama između pjevanja ili prije nastupa.

Ehinaceja je još jedna biljka koja blagotvorno djeluje na imunitet tijekom oporavka od virusnih infekcija.

Mirta utječe na održavanje zdravlja sluznice nosa i grla te na normalni protok bronhijalnog sekreta.

Uz propolis, osim biljaka često se kombiniraju i oligoelementi. Ovdje treba istaknuti bakar koji djeluje kao imunomodulator, naročito kod suzbijanja prehlade i gripe.

Gdje pronaći pročišćeni propolis ?

Tvrtka Specchiasol pročišćeni propolis dobiva putem patentirane tehnologije EPID. Glavne karakteristike propolisa su: cjelovitost izoliranih djelatnih tvari, odsustvo sastojaka koji nisu potrebni ili su pak neželjeni kao što su: voskovi, smole i drugo.

Specchiasol garantira kako je ekstrakt pročišćenog propolisa EPID uvijek standardiziran na 2,5 % flavonoida.

Zašto su važni flavonoidi? 

Flavonoidi iz propolisa važni su jer upravo oni imaju  imunostimulativno, antioksidativno te imunomodulatorsko djelovanje.

E.P.I.D. linija

Specchiasolova EPID linija nudi sirupe, pastile, oralne sprejeve, šumeće tablete i sprej za nos koji u sinergiji s drugim ljekovitim biljkama blagotvorno djeluju na imunitet. Linija također ima proizvode namijenjene djeci čiji je imunitet vrlo osjetljiv u hladnijem periodu godine.