Prirodno rješenje urinarnih tegoba

Prirodno rješenje urinarnih tegoba

Infekcije mokraćnog sustava ubrajaju se u česte bakterijske infekcije. Po učestalosti slijede odmah iza respiratornih infekcija. Najčešće bakterijska infekcija mokraćnog mjehura je cistitis.

Većina infekcija mokraćnih puteva izazvana je mikroorganizmima, poput Escherichie coli. Te su bakterije normalno bezopasne, dio su prirodne “dobre” crijevne flore, ali se u određenim uvjetima mogu razmnožiti i dospijeti do drugih organa- poput mokraćnog mjehura. Zbog blizine debelog crijeva, mokraćni otvor je “pogodno” mjesto za razmnožavanje bakterija. 

Žene su podložnije infekcijama mokraćnih puteva, a infekcije se najčešće javljaju u hladnije doba godine. Tegobe i bolovi koji prate upalu mogu biti vrlo jaki i neugodni. Potreba za mokrenjem češća je i snažnija, a jako peckanje i žarenje javljaju se prilikom svakog mokrenja. Upalu ponekad prati i snažan, bolan pritisak u donjem dijelu trbuha.

 

Vaginalna mikroflora ima izuzetno važnu ulogu u očuvanju zdravlja genitalno-urinarnog trakta žena. Kada je narušena ravnoteža ove mikroflore, gubi se njena funkcija prirodne barijere i dolazi do porasta vaginalnog pH što posljedično favorizira proliferaciju patogenih bakterija koje dospijevaju iz crijeva. Zato je važno uzimanje dobrih mliječnih bakterija – probiotika za održavanje ravnoteže vaginalne mikroflore i prevenciju infekcija. Posebno zanimljiva i učinkovita jest kombinacija probiotika i brusnice koja ima specifičan učinak na urinarni trakt.

 

Vaccinium macrocarpon je najpoznatija vrsta brusnice. Djelatne tvari plodova brusnice su proantocijanidini koji inhibiraju vezivanje (adheziju) patogenih bakterija u urinarnom traktu (uroepitelne stanice). Tako uropatogene bakterije ne prijanjaju na stanice  uroepitela, već se eliminiraju putem mokraće. Brusnica se može koristiti preventivno za čuvanje zdravlja urinarnog trakta, kod same infekcije, te u kombinaciji s antibiotskom terapijom.

 

Dodatak prehrani na bazi ekstrakata brusnice i breze, s N-acetilcisteinom i D-manozom kao aktivnim komponentama. 7 dana trajanje tretmana, 1 vrećica dnevno, navečer.

Sastojci u 1 vrećici:

D-manoza (Inhibicija adhezije fimbrija tipa 1 Escherichia coli.): 500 mg

N-acetil cistein (Povećava bioraspoloživost aktivnih sastojaka povećavajući njihovu apsorpciju i povećava aktivnost protiv bakterija koje tvore biofilm): 250 mg

PACs iz Američke brusnice (BL-DMAC METODA)(Inhibicija adhezije fimbrija  tipa P Escherichia coli): 45 mg

Ekstrakt lista breze stand. na 1 % hiperozida (Ekstrakt listova breze potiče izlučivanje suviška tekućine): 40 mg