Ponovno pronađite svoj unutarnji mir

Ponovno pronađite svoj unutarnji mir

Završetkom godišnjeg odmora i ljeta ponovno se vraćamo u užurbanu svakodnevicu. Djeca kreću u školu, pred vratima su ispiti na fakultetima, a drugi se vraćaju ritmu kuća–posao-kuća. Ne dopustite da vas to izbaci iz takta! Oslonite se na znanstvena rješenja iz prirode za ponovno uspostavljanje sklada i mira u užurbanoj svakodnevici.

Magnolija (Magnolia officinalis) se koristi u tradicionalnoj medicini zbog svojeg opuštajućeg i umirujućeg djelovanja. Rezultati kliničkih studija pokazali su da je ekstrakt kore magnolije jednako učinkovit u liječenju tjeskobe kao anksiolitički lijekovi (benzodiazepini), ali bez nuspojava (vrtoglavica, pospanost, pad koncentracije, stvaranje ovisnosti). Drugim riječima, postoji učinkovita i sigurna prirodna alternativa uobičajenim lijekovima za različite poremećaje tjeskobe.

Kora magnolije bogata je bifenolima nazvanim magnolol i onokiol, koji najviše doprinose antistresnom djelovanju biljke, a istovremeno smiruju, ne uzrokuju pospanost i ne smanjuju tonus mišića.

Vitamin B6 je neophodan za središnji živčani sustav jer sudjeluje u sintezi kemijskih glasnika tj. pametnih komunikacijskih molekula koje šalju poruke od jedne do druge stanice u živčanom sustavu. Također, promovira stvaranje crvenih krvnih zrnaca i sudjeluje kao koenzim u brojnim metaboličkim procesima. Simptomi nedostatka vitamina B6 su: slabost, nervoza, nesanica, anemija, grčevi mišića, motoričke smetnje, poremećaji ravnoteže.

Magnezij je antistresni mineral. Njegov biološki značaj se očituje u tome što aktivira veliki broj enzima koji sudjeluju u prijenosu, pohrani i iskorištavanju energije, regulira količinu prenesenih informacija i brzinu  prijenosa informacija između živaca i mišića. Posebice ima važnu funkciju u smanjivanju podražljivosti živčanih stanica, tj. smanjuje količinu prenesenih informacija između živčanih stanica, zahvaljujući čemu ima smirujuće djelovanje. Ključan je za pravilan rad živčanog sustava i mišića, te ga zovu antistresnim mineralom budući da stresne situacije povećavaju potrebu za ovim mineralom. Da bi magnezij koji smo unijeli izvana u organizam mogao pouzdano djelovati u organizmu, potrebno ga je unijeti u obliku magnezijeva pidolata ili magnezijeva glukonata, što se može provjeriti na vanjskom pakovanju svakog preparata.

 

Sereno je linija proizvoda tvrtke Specchiasol na bazi ekstrakta kore magnolije standardizirane na 2% onokiola u kombinaciji s ljekovitim biljem sinergističkog djelovanja i predstavlja prirodno, sigurno i učinkovito rješenje najčešćih problema tjeskobe. Iz znanstvenih laboratorija i prirode Specchiasol donosi Sereno dražeje koje sadrže suhi ekstrakt kore magnolije, magnezijev pidolat i vitamin B6, te Sereno complex sirup za odrasle koji ujedinjuje umirujuće djelovanje kore magnolije, pupoljaka lipe (Tilia tomentosa) i listova melise (Melissa officinalis).