[vc_row content_placement=”middle” css=”.vc_custom_1460032624912{margin-bottom: 0px !important;padding-top: 0px !important;padding-right: 10px !important;padding-bottom: 0px !important;padding-left: 10px !important;}” el_class=”misija-column”][vc_column width=”1/2″][vc_column_text title=”Our Vision” title_align=”separator_align_left” size=”font-size-lg” el_class=”no-style”]

OKOLIŠ_0

 

 

SPECCHIASOL I OKOLIŠ

Specchiasol brine o utjecaju na okoliš svojih objekata kroz metodičke studije kritičnih parametara.

Tvrtka je osnovala plan politike zaštite okoliša: dokument kojime se identificiraju sve kritične točke, predlaže i redovito raspravlja o upravljanju i provjerava trend s godišnjim revizijama u prisustvu vanjskih certifikacijskih tijela, poput neovisnih trećih osoba.

Specchiasol radi u skladu sa svim važećim zakonima o odvodnji otpadnih voda, atmosferske emisije, potrošnja energije i gospodarenje otpadom.

 

ZAŠTITA OKOLIŠA 1

Brigu za okoliš Specchiasol pokazuje na temelju niza pokazatelja, kao što su:

  1. VODA

1.1. POTROŠNJA VODE

Voda je najjednostavniji, a možda i najdragocjeniji sastojak koji koristimo. Tijekom godina, potrošnja vode je porasla po stopi od + 23% godišnje u skladu sa sve većom potražnjom na tržištu pitkih fitoterapijskih proizvoda. Dovod vode dolazi iz vodovoda koji se nalazi u podnožju Veneto predalpske regije, u blizini jezera Garda; područje od velike prirodne važnosti. Kvaliteta vode stalno se prati putem analiza provedenih je u in-house i vanjskim laboratorijima a provode se polugodišnje kako bi se osigurala visoka mikrobiološka čistoća.

1.2. OTPADNE VODE

Specchiasol si može priuštiti  deponij svoje otpadne vode izravno u zemlju, zahvaljujući modernim i učinkovitim sustavima za pročišćavanje vode koji tretira otpadne vode, tako da ih čisti od elemenata koji su agresivni prema okolišu. U suradnji s općinskim i pokrajinske vlastima, ovaj sustav se stalno držati pod kontrolom pretvarajući jedan paradoks u nešto stvarno: otpadne vode tvrtke koje postaju vode za navodnjavanje.

  1. OTPAD

2.1. UKUPNI OTPAD

Tvrtka proizvodi različite vrste otpada. Tijekom vremena, kapacitet odvojenog prikupljanja otpada je poboljšan zahvaljujući odgovornosti zaposlenika koja je poboljšana kontinuiranim tečajeva za podizanje svijesti o temi: do danas, mi recikliramo papir, najlon, plastiku, željezo, drvo, staklo, WEEE (električna oprema), tonere, opasni otpad (laboratorijske ploče, prljave plastične boce, prašak iz hlađenje / zamrzavanje jedinica). Voda: potrošnja vode, odvodnje otpadnih voda; Stvaranje otpada: Ukupni otpad, stakla, plastika, papir, otpadne prašine; izvori energije: UNP, plin, nafta, konfrontacija s vrhom; Emisije u atmosferu; Emisije buke; puštanje mirisa; Korištenje opasnih tvari; Azbest. Posebno je važno smanjiti 70%, od 2008. godine do danas, u iznosu od “ukupnog otpada” na štetu eksponencijalnom rastu raznih predmeta prikupljanja otpada.

2.2 STAKLO

Odvojeno skupljanje stakla započinje u 2008. godini i  svjedoci smo stalnog pada u iznosu na stakla u otpadnim kontejnerima. Ovaj rezultat postignut je zahvaljujući nizu projekata usmjerenih na poboljšanje proizvodnih prinosa (manje otpada, manje pauze u proizvodnim linijama) i novim načinima isporuke naših proizvoda (što također znači manje pucanja tijekom prijevoza). Rezultat je bio pad stakla u centrima za recikliranje (-50%) i optimizacija proizvodnih prinosa.

2.3 PLASTIKA

Recikliranje plastike je započela u 2008. godini i pokazalo stalan porast u iznosu od prikupljenog otpada. Do danas, u odnosu na početak, porast od 200%, jasan je znak svijesti osoblja u Specchiasolu.

2.4 PAPIR

Niz inicijativa dovodi do smanjenja od 80% u potrošnji papira u protekle 4 godine. Ove “štednje papira” inicijativa su:

Upravljanja dokumentacijom putem servera: korporativna dokumentacija cirkulira preko digitalnog formata, ako se ne zahtijeva izvorna provjera autentičnosti; veća uporaba recikliranog papira ili ponovne uporabe papira;

Bolja racionalizacija oglašavanja i marketinga materijala s konsolidacijom proizvodnih linija; korištenje faksova poslužitelja.

  1. IZVORI ENERGIJE

Ugovori se odnose na otkup električne energije iz obnovljivih izvora (certifikata) i kogeneracijskog sustava, kao i niz aktivnosti u svrhu potpore za štednju energije.

3.1 elektricitet

Projekt ušteda energije doveo je do održavanja gotovo konstantne količine električne energije koja se koristi tijekom godina

Potrošnja goriva je drastično pala za 50%, jer se broj službenih vozila smanjio, tj. optimizirao, putem koordinirane suradnje s kurirskim službama.

OCJENA TOE PARAMETER

Specchiasol koristi TOE (tona ekvivalenta nafte) kao indikator parametara za svoje štedne inicijative; izračunava, pomoću koeficijenata pretvorbe, koliko je tona nafte ekvivalent različitim energetskim točkama. Dobra politika za uštedu energije omogućava smanjenje stope. Od 2008. godine do danas, vidjeli smo u prosjeku smanjenje od 12% godišnje naftnih ekvivalenata u okoliš, što pokazuje trend prema smanjenju utjecaja na okoliš.

  1. emisije u zrak

Emisije u zrak konstantno su praćene i sanirane sustavom apsolutnih filtera i de-prašina sustava koji otklanjaju suspendiranu prašinu koje proizlazi iz usitnjenih biljnih ekstrakata. Kontrola tih sustava godišnje se prati od strane nadležnih tijela.

  1. akustične i mirisne EMISIJE

Ovaj aspekt, poštivanja okoliša i struktura koja okružuje Specchiasol, stalno se prati putem periodične analize. Ove vrste kontrola, pravilno primijenjivane, dozvoljavaju Specchiasolu da se pohvali priznanjem “Lavoro sicuro” (rad na siguran način) iz 2012. godine.

  1. uporaba opasnih tvari

6.1. INDUSTRIJSKI deterdženti

Specchiasol u 80%  slučajeva koristi tradicionalne industrijske deterdžente za čišćenje prostora pomoću profesionalnih kotlova te iskorištava dezinfekcijske učinkovitosti pare. Svi proizvodni pogoni i odjeli su tretirani sa čišćenjem suhom parom, formalizirane u HACCP Priručniku: ovo je omogućilo gotovo potpunu zamjenu uporabe deterdženata i posljedični utjecaj na odvodnju.

6.2 opasne tvari

Reciklažni plan Specchiasola je daleko do pažljivog izlučivanja laboratorijskog otpada: budući da je tvrtka opremljena kemijskim mikrobiološkim laboratorijima, odlaganje opasnog otpada se prati točnim planom, radi se katalogizacija i klasifikacija brojem kodova (European Waste Catalogue). Svaki ERV broj slijedi svoj vlastiti put za zbrinjavanje, te se provodi isključivo u specijaliziranim tvrtkama.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]