Menopauza – promjena sa što manje stresa

MENOPAUZA-PROMJENA SA ŠTO MANJE STRESA

Menopauza – promjena sa što manje stresa

Kraj reproduktivnog razdoblja žene je prirodan proces i ne predstavlja kraj aktivnog života. To je početak novog razdoblja u životu u kojem žena može poboljšati kvalitetu vlastitog života zahvaljujući prirodnoj hormonskoj zamjeni, znanstvenim rješenjima iz prirode.

Pripremite se za menopauzu!

Menopauza ili „promjena“ za ženu može biti jako stresno razdoblje s obzirom da nastaju promjene koje su posljedica smanjenja stvaranja hormona u jajnicima, estrogena i progesterona. Većina žena u klimakteriju ima simptome nedostataka tih hormona: valovi vrućine (valunzi), promjene raspoloženja, poremećaji menstrualnog ciklusa, promjene na sustavu spolnih i mokraćnih organa (urogenitalna atrofija), porast tjelesne težine, lupanje srca, glavobolja, vrtoglavica, nesanice, tjeskoba, depresije, razdražljivost, osteoporoza, kardiovaskularne bolesti.

Međutim, ne mora biti tako. I klimakterij može biti razdoblje kvalitetnog života o

kojem odlučuje sama žena. U dogovoru s liječnikom ona može izabrati pravi način. Osim dobro poznatog liječenja hormonskom nadomjesnom terapijom (HNL) danas su dostupni i biljni hormoni.

 

Tvrtka Specchiasol zahvaljujući najsuvremenijim znanstvenim metodama i kliničkim ispitivanjima nudi prirodno, sigurno i učinkovito rješenje svih simptoma menopauze – Pausa day & night kapsule.

 

Pausa day & night kapsule su dijetetski proizvod sačinjen od standardiziranih ekstrakata odabranog ljekovitog bilja u kombinaciji s vitaminima i oligoelementima sinergističkog djelovanja i to:

– suhi ekstrakt crvene djeteline (Trifolium pratense) standardiziran na 8%

izoflavona (fitoestrogen)

– suhi ekstrakt soje (Soja Hispida) koja nije genetski modificirana i

standardizirana je na 40% izoflavona (fitoestrogen)

– suhi ekstrakt divljeg jama (Dioscorea villosa) standardiziran na 16% diosgenina

(fitoprogesteron)

– cjeloviti ekstrakt gloga (Crataegus oxyacantha)

– cimicifuga

– Pycnogenol

Ekstrakti soje i crvene djeteline sadrže standardizirane izoflavone koji imaju dokazano fitoestrogeno djelovanje. Fitoestrogeni su biljne supstance koje imaju učinak sličan hormonima i smanjuju rizik obolijevanja od tumora dojke i endometrija maternice. Poznato je da sojini proteini imaju povoljan učinak na smanjenje kolesterola i to LDL-kolesterola (tzv. lošeg kolesterola).

 

Zašto fitoestrogeni i fitoprogesteron zajedno? Zato što upotreba samog estrogena nije dovoljna za regulaciju problema vezanih uz menopauzu.

Suhi ekstrakt divljeg jama sadrži standardiziranu količinu diosgenina dokazanog fitoprogesteronskog djelovanja koja vraća hormonsku ravnotežu i štiti od nepoželjnih nuspojava estrogena (valunga, povećanja krvnog tlaka, povećanja tjelesne težine, endometrioze, osteoporoze).

Aktivne tvari ekstrakta gloga povoljno djeluju na rad srca (kardioprotektivno djelovanje), reguliraju arterijski protok i brzo ublažavaju tjeskobu i napadaje vrućine.

 

Pausa day & night kapsule sadrže i magnezij te vitamin B6 (piridoksin) koji je neophodan za dobru funkciju živčanih stanica, za endokrini sustav, za očuvanje hormonske ravnoteže. Zatim kalcij, neophodan za očuvanje kostiju, te cink koji je uključen u hormonalnu ravnotežu, povećanje prirodne otpornosti organizma, određuje gustoću kolagena u koštanom tkivu i usporava starenje. Snižena razina spolnih hormona utječe na apsorpciju kalcija u kosti, a može izazvati i porast razine kolesterola u krvi. Zbog toga su žene u menopauzi izložene povećanoj opasnosti od osteoporoze i kardiovaskularnih bolesti poput ateroskleroze.

Pausa kapsule su sigurna i provjerena kombinacija biljnih sastojaka, vitamina i minerala, na tržištu već cijelo desetljeće, mnogim je ženama učinila život lakšim.

Na kraju, poboljšanju kvalitete života pridonosi uravnotežena i raznovrsna prehrana, fizička aktivnost i naravno, ne manje važno, pozitivno mišljenje.