Kome je potreban glutation?

Kako starimo?

Starenje je prirodan proces koji je neizbježan i karakteriziran je postupnim slabljenjem fizioloških funkcija organizma. Gotovo svi procesi u organizmu se usporavaju, čime se smanjuje mogućnost održavanja balansa.

Zdravim navikama možemo utjecati na tijek starenja te na taj način možemo poboljšati kvalitetu života u kasnijim godinama. Fizička aktivnost, zdrava prehrana, način života su samo od nekih čimbenika koji utječu na taj proces.
Poznato je kako starimo, postajemo podložniji raznim zdravstvenim problemima i bolestima. Korištenje lijekova i terapije odnosno polimedikacija svakodnevica je kod mnoštva populacije.

Važnost antioksidansa

Kako bi pomogli našem organizmu u njegovim funkcijama, a i riješili se toksina koji se nakupljaju potrebno je osigurati dovoljan unos antioksidansa.

Antioksidansi dobivaju sve više na važnosti, tako ćemo ovdje spomenuti glutation koji još nosi ime „kralj antioksidanasa“.
Glutation je tripeptid sastavljen od tri aminokiseline glutamina, glicina i cisteina. Naše tijelo proizvodi glutation, nalazi se u svim stanicama, a najviše u jetri.

Uloge glutationa

Neke od uloga glutationa u organizmu su:
imunomodulator, odnosno da pomaže imunološkom sustavu u borbi protiv patogena
detoksikator odnosno pomaže kod neutralizacije toksina i funkcijama jetre
poboljšava fizičke performanse – pomaže tjelesnim funkcijama i ubrzava oporavak, osobito kod sportaša u periodu odmora nakon jakih treninga
antioksidans – primarna funkcija glutationa je neutralizacija slobodnih radikala u stanicama odnosno borba protiv oksidativnog stresa.
Apsorpcija glutationa iz hrane vrlo je mala te kako bi osigurali organizam s dovoljnim količinama, potrebno ga je nadomjestiti putem suplemenata.

Glutaredox – reducirani glutation


Glutaredox je inovativni dodatak prehrani u obliku topivih tableta koji u svom sastavu sadrži reducirani glutation, vitamin C, selen i L-cistin.

Sastavljen je od posebnog patenta koji se naziva Oro-FS – Release (FS- fast/slow  brzo/sporo otpuštanje).

Topiva tableta u ustima brzo otpušta glutation koji se putem bukalne sluznice resorbira i dolazi direktno do svih dijelova tijela.

Vitamin C i selen su u liposomalnom obliku te oni zajedno sa L-cistinom održavaju ciklus glutationa aktivnim u organizmu.

Kome je potreban glutation?

Ovaj proizvod je prvenstveno namijenjen za osobe na polimedikaciji, kao podrška jetri i njenim funkcijama, sportašima, pušačima i svima koji žele poboljšati svoje performanse i pridonijeti zdravlju imunološkog sustava.