Imunitet

Zima i dalje ne popušta i još uvijek su prisutne raznolike viroze. Naše tijelo je u svakodnevnoj borbi protiv napada štetnih mikroba te mu je potrebno osigurati snagu. Naša osnovna zadaća je brinuti se o tijelu izvana, no ono što je važnije, o tijelu se potrebno brinuti iznutra.

Imunološki sustav


Naša prva linija obrane u borbi protiv štetnih mikroba je naš imunološki sustav. Imunološki sustav možemo shvatiti kao složenu mrežu koja neprestano radi. Svrha imunološkog sustava je prepoznavanje, pokretanje te napadanje štetnih mikroba. Za sve te radnje potrebna je potpora cijelog organizma. Naša je zadaća osigurati organizmu potrebito.

Kvalitetan san

Ono što je našem tijelu potrebno je kvalitetan san i odmor. Količina sna za odraslu osobu iznosi oko 7 sati i više. Pokoje zdrave navike za kvalitetniji san i odmor:
• Izbjegavajte kavu i alkohol te teške obroke kasno u danu
• Sobu prozračite prije spavanja
• Izbjegavajte plavo svjetlo mobitela ili televizije te radije čitajte knjigu prije spavanja
• Napravite raspored spavanja (pokušajte zaspati i buditi se u isto vrijeme)

Prehrana


Drugo, hrana! U svakodnevnoj užurbaniji teško je osigurati raznovrsnu prehranu. No upravo raznovrsna prehrana omogućuje tijelu potrebne nutrijente koji pomažu u borbi protiv viroza. Važno je naglasiti unos vode u organizam. Nerijetko zaboravljamo piti tek dok nam usta već nisu suha. Voda je prijeko potrebna organizmu te je potrebno piti vodu i kada nismo žedni.

Na kraju kako bi sve prijašnje navedene navike imale potpuni učinak, potrebno je uvrstiti umjerenu tjelovježbu u tjedni raspored.

Kako pridonijeti imunitetu kad ne pomažu san i prehrana


U današnjoj užurbanoj svakodnevici teško je osigurati sve zdrave navike. No, sva sreća razvojem tehnologije i domišljatost znanstvenika i liječnika danas su nam osigurani dodaci prehrani, preparati za jačanje imuniteta i mikroflore. Ako ste posustali u jačanju obrane organizma te vas je uhvatila viroza ili gripa, pomoć potražite u E.P.I.D. Influepid Plus, šumećim tabletama.

Influepid obogaćena formula vitaminom C iz šipka, ekstraktom vražje kandže, N-acetil- cisteina te palmitoiletanolamidom (PEA) pomaže organizmu kod simptoma prehlade i gripe. Influepid olakšava disanje, iskašljavanje, smanjuje upalu sinusa, pridonosi smanjenju boli u kostima i mišićima te također podiže imunitet.
Snaga našeg imuniteta očituje se našim zadovoljstvom te tako i kvalitetom života. Stoga, vodimo brigu o očuvanju zdravlja.

Napisala: Damjanović Iva, bacc. med. tehn. stručni suradnik Ro.Ra. Natura.